Agenda 9 februari 2019

Bijzondere schilderijen en foto's van Texel van de Texelse kunstenares Angelina Stiehl. Te zien op Schilderweg 173, Den Burg. Openingstijden en info op I: www.texelkunst.nl of via T: 06-14705010 of E: texel@texelkunst.nl.
Kunstenaar Roel Brakenhoff toont op twee locaties zijn Texelse schilderijen: bij Nauta Boek (Parkstraat 38, Den Burg, geopend van ma t/m za) en in Strandpaviljoen Faro2 bij de vuurtoren in De Cocksdorp. Info via T: 06-20628159 of I: www.roelbrakenhoff.nl.
In dorpshuis De Hof in De Koog zijn van 8 t/m 17 februari de jaarlijkse Texelse Biljartkampioenschappen. Ook tijdens de 31e editie wordt gestreden in drie disciplines: bandstoten, libre en driebanden. Zondag 17 februari worden de finales gespeeld. Publiek is welkom.
Eigen werk van Texelse kunstenaar Daan van Loenhout, te zien op Genteweg 1, Oosterend. Workshops, schildervakantie en (privé)schilderles voor alle leeftijden. Actuele data via I: www.daanvanloenhout.nl of T: 06-19197840.
Inschrijven voor de MAB Krokusrit kan vanaf 19.30 uur bij Schoenmaker aan het Wezenland in Den Burg. De start is vanaf 20.00 uur. De rit wordt uitgezet door Jan Nico van der Ploeg. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Garage Rentenaar en deelname kost € 7,-.
Gerd Jan Roos schildert al jaren de mooiste plekjes van Texel. In zijn smaakvol ingerichte galerie kunt u het werk van deze veelzijdige kunstenaar bewonderen. De Ruyterstraat 130, Oudeschild (naast de katholieke kerk). Zie www.gerdjanroos.com.
Kunstenares Greet Swabedissen heeft een wisselende expositie bij Boerderijcamping 'De Vrije Vogel', Laagwaalderweg 21, Oudeschild. Dagelijks geopend.
Jaarlijks wordt in een andere dorpskern een Cultuurnacht Texel georganiseerd. In 2019 is De Waal gastheer. De culturele sector presenteert haar brede aanbod voor het komende jaar. Tussen 20.00 en 1.00 uur kunnen bezoekers overal in het dorp gratis genieten van dit evenement vol muziek, poëzie, film, dans, kunst, erfgoed en performance. Het programma en tijdschema zijn te vinden op I: www.cultuurnachttexel.nl en op FB: /CultuurnachtTexel.
Mooie thematentoonstelling - in De Kleine Expositie van Het Open Boek - over 'Vogels in het veld en in de tuin van verbeelding'. Met bijzonder werk, o.a. van Wolkers, Jan Mankes, Dolf Zwerver, Peter Vos en Charlotte Mutsaers, en originele oude houtsneden van Gessner en Aldrovandi uit de vroege 17e eeuw. De expositie is tot eind september dagelijks te bezichtigen gedurende de openingstijden van de winkel (Binnenburg 3, Den Burg). Gratis entree.
Vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel zijn aanwezig bij Albert Heijn in Den Burg om voedsel in te zamelen. Deze maand vertrekt er weer een transport met hulpgoederen van Texel naar Roemenië. In Den Hoorn kunt u bij de Spar Supermarkt ook levensmiddelen doneren.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.