Agenda 25 december 2019

Met een kleine groep naar de zeehonden voor de kust van Texel met de sfeer van een privé-tocht. ‘Het Sop’ vaart naar de zandbanken waar de zeehondenpopulatie zich bevindt. Door de beperkte grootte van de snelle offshoreboot durven de zeehonden dichtbij te komen. 100% garantie. De 1,5 uur durende tocht vertrekt dagelijks vanuit haven Oudeschild. Reserveren via T: 06-20920594. I: www.zeehondentexel.nl.
Beleef de leukste dag van je leven en ga mee zeehondjes kijken met de TX25. We gaan dagelijks met een kleine groep naar het natuurlijke leefgebied van de zeehonden, waar u ruim de tijd krijgt om de dieren - die gewend zijn aan onze boot - te bekijken en foto's te maken. Duur: ongeveer 1 uur. Vertrek vanuit de haven van Oudeschild. Reserveren via T: 0630829308 of I: www.texelsezeehondentocht.nl.
Om 14.00 uur start een demonstratie waarbij u de kans krijgt uilen en roofvogels van dichtbij te bewonderen. Texel Zoo, Schorrenweg 20, nabij Oosterend. T: (0222) 318364.
Vanaf 16.00 uur wordt er in de Doopsgezinde kerk aan de Kogerstraat het kinderkerstfeest gevierd bestemd voor alle Texelse kinderen en hun familie.
Arie Abbenes, voorheen stadsbeiaardier van Utrecht, zal kerstmuziek ten gehore brengen uit Duitsland, Frankrijk en Italië. Verbindende teksten en toelichting worden gesproken door Phili Welten, zodat er een onderhoudend totaalprogramma van één uur geboden kan worden. Aanvang 15.00 uur. Toegang is vrij, maar een blijk van waardering wordt bij de uitgang zeer op prijs gesteld.
Vandaag is Juttersmuseum Flora ook geopend. Ontdek het maritieme heden en verleden in ons museum met een collectie van meer dan 80 jaar jutten. Luister naar stoere juttersverhalen en bekijk de diverse exposities. In de sfeervolle ruimtes worden doorlopend films vertoond over o.a. scheepsstrandingen, de containervaart en de KNRM. Juttersmuseum Flora, Pontweg 141 a, De Koog. I: www.juttersflora.nl.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.