De virtuele stembus: op welke partij stemt u?

Door Eva Groot
Gepubliceerd: Woensdag 09 Januari 2019, 16:24 uur
1024 x bekeken
Op welke partij zou u stemmen als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn? Die vraag stelt de redactie de lezers, tien maanden na de verkiezingen.


Texels Belang kwam eind maart als grootste partij uit de bus, gevolgd door VVD en de PvdA. Texels Belang besloot een coalitie te vormen met VVD en GroenLinks, de vierde partij. Vijfde partij was CDA, gevolgd door D66 en Texel 2010.

Een half jaar na de verkiezingen, in september, bleek uit de poll op Texel-Plaza dat in die periode niet veel veranderd was in het stemgedrag van de Texelaars: Texels Belang was met 20 procent wederom de grootste, gevolgd door VVD (eveneens 20 procent, maar met minder stemmen) en PvdA (12 procent). GroenLinks bleef met 11 procent van de stemmen de vierde partij. Texel 2010 maakte een sprong en kreeg 7 procent van de stemmen; 6 procent zou stemmen op CDA en 4 procent op D66. 5 procent gaf aan blanco te stemmen; 15 procent zou niet naar de stembus gaan.

Op welke partij stemt u als er nu gemeenteraadsverkiezingen zouden zijn? Stemmen kan de komende week in de poll op Texel-Plaza.nl of via de app.
Formule 1-spel
Reacties (0)