Bewust bezig met duurzaamheid?

Door Elisabeth Waverijn
Gepubliceerd: Woensdag 14 Augustus 2019, 13:48 uur
1018 x bekeken
In navolging van Europa, wordt in Caribisch Nederland per 2021 ook een verbod op wegwerpplastic ingesteld. Plastic rietjes, bestek, tasjes en dekseltjes die maar eenmalig gebruikt kunnen worden, mogen dan niet meer verkocht worden. Het Europees Parlement besloot in 2018 al tot eenzelfde verbod vanaf 2021. Wegwerpplastic is verantwoordelijk voor meer dan 70 procent van het zwerfvuil op zee.


Ook op ons eiland wordt er gewerkt aan duurzaamheid. Zo had het BeachFoodFestival geen plastic drinkbekertjes meer, maar een ‘recycle cup’ waarmee de bezoeker bijdraagt aan de verduurzaming van Texelse evenementen en het tegengaan van de plastic soup. Het aankomende TipiToe Festival (31 augustus en 1 september) heeft duurzaamheid eveneens hoog in het vaandel staan.

Zelf bijdragen aan een duurzamere leefomgeving, kan al door simpele veranderingen in het levenspatroon. Minder gebruik maken van elektriciteit, een paar minuten korter onder de douche staan, afval scheiden of vaker reizen met openbaar vervoer maakt al een verschil.
De redactie is benieuwd of de lezers bewust bezig zijn met duurzaamheid in hun dagelijks leven.

Stemmen kan de komende week via Texel-Plaza.nl. Uw stem onderbouwen? E: redactie@texelsemedia.nl.