Krijgt u al genoeg van uw huisgenoten?

Door Henk Cornelissen
Gepubliceerd: Woensdag 01 April 2020, 11:44 uur
657 x bekeken
Niet naar buiten gaan als het niet hoeft. Hooguit voor een boodschap of een frisse neus. Minimaal anderhalve meter afstand houden van mensen die niet tot je huisgenoten behoren. Vermijd samenkomsten. Het vraagt veel van ons en heeft allerlei gevolgen.

Over de eenzaamheid van mensen die alleen wonen en beter niet bezocht kunnen worden, is al veel gezegd. We mogen hen niet vergeten. Een kaartje of een belletje kan al veel goed doen.


Spanningen
Maar aan de andere kant is er nog een sociaal vraagstuk. Als gezinsleden wekenlang op elkaars lip zitten, liggen spanningen op de loer. Kinderen moeten ineens bij hun schoolwerk worden geholpen en hebben daar niet altijd zin in. Als je thuis werkt, wil je niet gestoord worden. Spelletjes kunnen uit de hand lopen als iemand niet tegen zijn verlies kan. Je kunt warm worden van de gedachte dat het isolement mensen binnenshuis dichter bij elkaar brengt, maar er kunnen zich ook momenten voordoen waarop je iemand achter het spreekwoordelijke behang wilt plakken.

Dus deze week de vraag: ‘Krijgt u al genoeg van uw huisgenoot of huisgenoten?’ U kunt tot woensdag uw stem uitbrengen in de poll op deze website. Wilt u uw stem toelichten? Dat kan ook, door een mail te sturen naar redactie@texelsemedia.nl.